Sivut

tiistai 14. helmikuuta 2012

The Killing Room, Up & Black Swan


THE KILLING ROOM


The Killing Room on semmonen psykologinen trilleri, jossa kolme miestä ja nainen suostuu lisätienestien toivossa koekaniineiksi kokeeseen josta he eivät tiedä juuri mitään. Ryhmä pistetään valkoiseen huoneeseen, jossa pöytä ja tuolit on pultattu lattiaan kiinni, josta voi jo päätella että kyseessä ei ole mikä tahansa koe. Se selviää ryhmällekkin, kun Peter Stormaren esittämä tohtori kertoo kyseessä olevan eräänlainen karsinta: lopuksi jäljelle tulee jäämään vain yksi.
   The Killing Room on omasta mielestä aivan semi hyvä leffa, voisin kattoo uudestaanki. Näyttelijäsuoritukset menee putkeen, mutta loppu jää kyllä vähän liiankin hämäräksi. On outoa ettei edes kerrota mitä 'selviytyjälle' tapahtuu. Tosin se antaa katsojalle mahiksen kehitellä omia teorioita.


UP - KOHTI KORKEUKSIA

Up - Kohti Korkeuksia on ehkä yksi kaikkien aikojen parhaimmista animaatioista. Leffa kertoo 78-vuotiaasta ilmapallokauppiaasta Carl Fredricksonista joka tapasi lapsena Ellien, jonka kanssa hän päätyy myöhemmin naimisiin. Ellien suurin unelma oli seikkailu vuorilla, mutta hän ehti kuolla ennen kuin unelma toteutui. Kun Carl aijotaan siirtää vanhainkotiin, hän päättää täyttää lupauksensa Ellielle. Tietämättään Carl saa mukaansa 8-vuotiaan Rasmuksen, jonka kanssa hän lähtee huvittavalle seikkailulle.
   Leffan alku on aivan ihana, herkemmiltä tulee varmasti tippa linssiin. Ja sitte kun alusta päästään niin se on sitte nauramista melkeen koko loppu leffa. Aivan loistava leffa. (Kiitos vaan ihmisille jotka sen mulle osti)
 Myös dubbaus on omasta mielestäni tosi hyvin onnistunut. Äänirooleissa on muun muassa: Antti Litja, Ismo Kallio, Heikki Paasonen ja Duudsonien HP Parviainen, Jarppi Leppälä ja Jukka Hilden.

BLACK SWAN

Black Swan on psykologinen trilleri tai psykologinen jännityselokuva, joka kertoo Joutsenlampi-baletin tuottannosta arvostetussa New York City Ballet'ssa. Tanssija Nina Sayers saa baletin pääosan, jossa hänen täytyy esittää viattoman valkoisen joutsenen sekä aistillisen mustan joutsenen rooli. Mustan joutsenen rooli on kuitenkin Ninalle liikaa ja hänen mielensä alkaa herkkyä.
 Leffa oli ehdolla viiteen Oscariin mutta voitti lopulta vain yhden, kun Natalie Portman voitti parhaan naispääosan Oscarin.
 Moni on Black Swania ylistäny ja moni on varmasti tykänny, mutta mun mielestä se ei oo niin erikoinen. Ensinnäkään en ikinä oo oikeen tanssista, varsinkaan baletista, innostunu saatika sitte tanssileffoista. Ja plus, tosta leffasta jäi vaan semmonen olo että pitäs olla täydellinen. Näyttelijät ja nayttelijä suoritukset oli kyllä hyviä, mutta ei ollu leffa mun makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti